Phone

+40 364 43 11 33


Luni-Vineri: 9:00 - 18:00
Review-uri pe categorii


Este extrem de placut si de antrenant sa detii o drona si fara doar si poate, exista o multime de activitati care pot fi facute cu o astfel de jucarie. Totusi, o poti folosi pe post de jucarie, drona este un subiect extrem de dezbatut de catre autoritati, fiind subiectul unor legi destul de stricte. Daca vrei sa zbori cu drona si sa o faci in mod legal, trebuie sa cunosti o serie de reguli. Toate aceste reguli pot fi gasite pe site-ul Autoritatii Aeronautice Romane, insa ceea ce trebuie sa retii sunt urmatoarele legi:


    1. Atunci cand zbori cu drona trebuie sa o vezi


Pentru a fi in legalitate, zborul cu drona trebuie sa se faca doar cu contact vizual cu aparatul. Mai exact, nu o poti ridica la o inaltime mai mare de 300 de metri si nici nu te poti departa cu ea la distante similare, in plan orizontal.


    1. Aparatul de zbor nu poate fi folosit in oras


De fapt, nu poate fi folosit in zonele intravilane, deoarece ar putea sa atenteze la dreptul la intimitate al oamenilor. De asemenea, o drona nu poate sa survoleze deasupra multimilor mari de oameni, insa aceasta parte a legii este interpretabila, in conditiile in care o multime mare poate sa fie formata din 20 de persoane sau din 10 000 de persoane, in functie de context.

    1. Dronele trebuie sa fie inregistrate la Autoritatea Aeronautica Romana


Este una dintre legile care a speriat foarte multi posesori de astfel de aparate de zbor. Din fericire, nu toate dronele trebuie sa fie inregistrate. Cele care au o greutate de sub 500 de grame pot fi folosite fara restrictii.

Daca drona depaseste 15 kg, AACR solicita un certificat de navigabilitate pentru pilot.

Cerintele nu se opresc aici, dronele de peste 20 kg avand nevoie si de o asigurare RCA.


    1. Cerinte in plus pentru fotografi


Unul dintre principalele domenii in care se foloseste drona este cel foto-video. Foarte multi fotografi reusesc sa capteze imagini excelente de la inaltime, oferind amintiri deosebite de la nunti, botezuri sau petreceri.

Cei care doresc sa faca poze si sa filmeze insa, trebuie sa anunte zborul.


Cu tot cu aceste legi, cei pasionati de zborul cu drona o pot face fara probleme. Exista o multime de spatii extravilane care ofera peisaje impresionante si daca vrei sa scapi de acte, exista foarte multe drone cu greutatea de sub 500 de grame.

  • Sep 08, 2017
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nu sunt comentarii

Lasa un mesaj

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate*