Phone

0364 431133


Luni-Vineri: 10:00 - 19:00
media

Majoritatea dronelor de consum va permit sa transmiteti videoclipuri de la camera lor la o aplicatie de pe telefon sau tableta, astfel incat sa puteti vedea ce vede drona. Cu toate acestea, mai putin frecvente sunt kiturile de drone cu FPV sau ochelari. 

Pachetul de drone DJI FPV aduce totul sub un singur acoperis, pentru a oferi o intrare usoara in lumea cursei cu drona FPV. Impreuna cu o pereche excelenta de ochelari de protectie si comenzi de zbor care se pot adapta pe masura ce va imbunatatiti abilitatile de zbor. Aceasta recenzie a dronelor DJI FPV va arata cum este sa va duceti cat mai sus.

In pachetul DJI FPV Combo regasiti drona FPV, radiocomanda, FPV Goggles V2, toate cablurile necesare si o baterie. Setul FPV Fly More, care include doua baterii suplimentare si un hub de incarcare se poate achizitiona separat. Controlerul optional de miscare se vinde de asemenea separat. 

Controlerul care vine cu drona FPV este similar cu celelalte controlere DJI ca forma si functie, dar are cateva diferente cheie. Pentru inceput, mai sunt cateva butoane si nu exista un suport pentru smartphone, deoarece nu este nevoie: vizualizati si controlati totul prin ochelari.

Partea dreapta a controlerului are un buton pentru fotografiere si altul pentru inregistrarea videoclipurilor, precum si un comutator mai mic care va permite sa schimbati modurile de zbor (normal, sport si manual). In stanga este un singur clic de umar care actioneaza ca o oprire de urgenta si un buton de intoarcere la domiciliu. Alaturi este un comutator care inclina camera pe pozitii prestabilite, iar dedesubt este o roata de derulare care va permite sa rotiti camera vertical.

Comenzile sunt mari si usor de utilizat, dar daca sunteti nou la utilizarea ochelarilor de protectie FPV, va fi nevoie de cateva incercari pentru a va aminti ce face fiecare buton simtindu-va singur. Probabil la primele zboruri trebuie sa ridicati ochelarii si sa va uitati la controler de cateva ori in timpul primelor ture de zbor.

DJI vinde, de asemenea, separat un controler de miscare cu o singura mana, care arata ca un joystick si va permite sa zburati drona miscand mana in aer. In unele privinte, este similar cu controlerul Fluidity FT Aviator, dar intr-un pachet mult mai compact. 

Ochelarii de protectie FPV ai DJI nu sunt tocmai noi: compania a introdus ochelarii de protectie DJI FPV in 2019 si in prezent vinde modelul de a doua generatie.

Cand le pui, ochelarii FPV te fac sa arati ca un robot. Ochelarii gri si negri sunt foarte unghiulari si au patru antene insurubabile, cate una pe fiecare colt. In partea dreapta sus este un buton de inregistrare, un buton inapoi si un stick directional mic. La fel ca in cazul controlerului, a fost nevoie de putina practica pentru a ne aminti unde erau butoanele si ce au facut, dar am obtinut lucrurile dupa cateva zboruri. Pe cealalta parte a ochelarilor de protectie se afla alte doua butoane, un slot pentru card microSD si un port USB-C.

Ochelarii de protectie FPV nu au propria baterie interna, asa ca, pentru a le utiliza trebuie sa conectati o baterie mica printr-un adaptor USB-C brevetat. In timp ce indeparteaza greutatea ochelarilor, aceasta abordare face lucrurile putin ciudate. Din fericire, cablul de alimentare este suficient de lung incat sa puteti pune bateria intr-un buzunar al jachetei. Totusi ar fi inteligent daca ar exista un suport pe cureaua ochelarilor.

Ochelarii de protectie sunt confortabil de purtat, nu ofera un sigiliu excelent in jurul partilor laterale a capului, ca urmare lumina patrunde, dar nu distrage prea mult atentia in timpul zborului.

Imaginea produsa de ochelarii FPV este incredibil de captivanta, ocupand aproape tot campul vizual. Cadranele mici pe partea de jos a ochelarilor va permit sa va reglati mai bine focalizarea. Chiar daca indepartati drona suficient de mult, nu trebuie sa experimentati intarzieri, pauze sau abandonuri in videoclipul care transmite ochelarii.

Modul Sport este urmatorul pas in sus, crescand viteza maxima la 140/km pe ora. Acest mod amesteca, de asemenea, cateva elemente manuale, mentinand in acelasi timp un zbor stabilizat si unghiuri de viraj limitate.

In cele din urma, modul manual este cel mai asemanator cursei cu drone. In acest mod, drona FPV poate atinge viteze de 87 mile pe ora si obtineti controlul complet asupra a tot ce poate face drona. In anumite prinvinte, este comparabil cu oprirea franelor antiblocare si controlul tractiunii intr-o masina sport.

In orice caz, daca simtiti ca lucrurile scapa de sub control, puteti apasa butonul Frana de urgenta si Hover de pe controler, iar acesta va opri drona si o va face sa plece in pozitie.

Drona FPV are doi senzori in partea de jos, precum si doi senzori orientati inainte. In modul normal, senzorii frontali vor incetini drona in jos daca detecteaza un obiect; in modurile Sport si Manual, acesti senzori sunt opriti.

P.S. daca faci multe miscari bruste, exista posibilitatea sa simti un pic de greata, depinde cat esti de sensibil.

Cu siguranta, DJI FPV nu ar trebui sa fie prima alegere daca sunteti in cautarea unei drone pentru a filma video - are doar un cardan cu doua axe, iar rotoarele dronei apar in cadru - ofera totusi imagini impresionante.

DJI FPV are un senzor de 1/2,3 inch, de aceeasi dimensiuni ca in cea mai mare parte a dronelor DJI Mavic si poate filma videoclipuri 4K la 50/60fps, dar nu are unele dintre caracteristicile video gasite in acele drone. De exemplu, nu exista urmarirea obiectelor si nici nu exista moduri ca drona sa se fixeze pe un anumit subiect si sa zboare intr-un model in jurul sau.

Spre deosebire de celelalte modele, DJI FPV nu este o drona conceputa pentru vacante sau filmari la diverse evenimente. Mai degraba se adreseaza celor care doresc sa simta gustul cursei cu drone. De aceea, DJI FPV vine nu doar cu drona ci si cu un controler, o pereche de ochelari protectie pentru prima persoana care te aseaza pe scaunul pilotului. Dar mai mult decat viteza dronei, senzatia pe care o ai cand iti pui ochelarii si te duci spre cer este diferita de orice altceva, acesta este un motiv suficient pentru a ridicat DJI FPV.


  • Mar 17, 2021
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nu sunt comentarii

Lasa un mesaj

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate*