Phone

0364 431133


Luni-Vineri: 8:00 - 18:00
media

Cei de la DJI au promis o camera video portabila si anume Osmo Pocket, care este un produs reusit, dar nu se refera la oferirea aceleiasi calitati video sau audio brute pe care le-ati primi in inregistrarea cu un DSLR si un microfon extern. 

In schimb aceasta este o camera stabilizator care prioritizeaza un factor de forma simplu si compact pentru a va ajuta sa aratati mult mai profi cu o camera decat sunteti defapt.

Vlog-urile moderne, cu editarea lor stransa si multe fotografii, necesita multa precizie si rabdare pentru a filma, iar aici apare o camera precum Osmo Pocket.

In ultimul deceniu, YouTube vlogging a luat amploare si are propriul stil de cinematografie, cu timpuri frumos incadrate care servesc ca tranzitii de scena frecvente intre monologuri succinte. Desi este acest lucru conceput pentru a crea o impresie de efort, executia sa este orice. Noua camera DJI este dotata cu functii concepute pentru  a reduce acest decalaj.

La baza sa, Osmo Pocket are un gimbal stabilizat pe trei axe care asigura inregistrarea ta neteda si pare profesionala chiar si atunci cand operezi fara ajutorul unui trepied. De asemenea, are o functionalitate mai avansata, cum ar fi asistenta pentru expirarea timpului si a miscarilor care fac ca celelalte capse ale genului vlogging sa fie mult mai usor de capturat.

Osmo Pocket are un pret accesibil si filmeaza 4K, iar dupa ce ati capturat materialele video, il puteti descarca printr-un cablu USB-C pe computer sau il puteti exporta direct pe telefon prin intermediul aplicatiei DJI Mimo. Este o camera foto foarte capabila, dar este departe de a fi un singur echipament in vigoare care aspira sa fie.

Piesa centrala a Osmo Pocket-ului este stabilizatorul sau cu trei axe. Este un mecanism compact si priceput, iar Osmo Pocket doreste sa va reaminteasca acest lucru. De fiecare data cand porniti aparatul foto, gimbalul se roteste intr-un sens si apoi pe celalalt cu un clic satisfacator.

Per ansamblu, camera este solid construita, dar mecanismul gimbal este destul de delicat. Nu se va putea folosi Osmo Pocket in multe dintre locatiile in care ati putea folosi un GoPro. Camera foto DJI nu este rezistenta la apa, nu ar fi ideal de folosit nici macar la schi.

Camera foto portabila DJI este mult mai potrivita pentru vlogging. Manerul sau lung este proiectat pentru a fi mentinut in mana mai degraba decat legat de o casca, iar gimbalul sau nu va putea nici macar sa se miste in mod corespunzator daca nu oferiti camerei suficient spatiu.

Sub camera, exista o pereche de butoane - unul multifunctional si unul pentru inregistrarea videoclipurilor si fotografierea - si un mic ecran tactil de un inch. Aparatul foto este dotat si cu o pereche mica de conectori detasabili (un USB-C si un Lightning) pe care il atasati camerei. Acestea permit apoi fixarea Osmo Pocket-ului pe partea de jos a unui telefon si tinuta in pozitie orizontala pentru a va permite sa controlati camera folosind ecranul tactil al telefonului sau sa transferi materialul tau video. Cand nu este utilizat, conectorul poate fi rotit, astfel incat acesta sa nu iasa.

Ecranul de un inch este minuscul, asa ca are o interfata de utilizator de baza, proiectata in jurul a patru meniuri care introduc fiecare parte dintr-o parte diferita. Puteti utiliza aceste optiuni pentru a schimba setarile, cum ar fi rezolutia pe care o utilizati sau a pune camera in modul selfie. Dupa cum va asteptati de la un ecran tactil de aceasta dimensiune, a incerca sa-l utilizati direct este destul de "dureros". Optiunile de meniu sunt mici si greu de atins cu exactitate, iar glisarea meniului de jos in sus poate fi o provocare atunci cand ai accesorizat conectorul telefonului sub el.

Din fericire, cu exceptia cazului in care treceti in mod constant intre rezolutii sau rate de cadru, majoritatea functiilor pe care doriti sa le utilizati pot fi accesate de pe butonul multifunctional, lasand ecranul pentru modificari mai simple precum setarea partii cadrului unde doriti imaginea expuse sau alegand un obiect pentru ca camera sa se mentina automat in focalizare.

Apasand butonul multifunctional al aparatului foto se activeaza si se dezactiveaza, apasand-o o data pentru a comuta intre modul video si filmari, doua apasa recent camera si trei vor camera in modul selfie. Aproape sigur vor exista persoane care au nevoie de acces mai imediat la functiile avansate ale camerei, dar pentru mine, selectia de acces rapid a acoperit in mod adecvat lucrurile la care aveam nevoie de acces imediat in timpul utilizarii  aparatului foto.

Daca doriti un acces mai rapid la functionalitatea avansata a camerei, atasarea acesteia la un smartphone este o modalitate excelenta de a realiza acest lucru. Singura problema este ca acest lucru transforma Osmo Pocket-ul dintr-un dispozitiv care poate fi utilizat confortabil cu o mana intr-un lucru care se simte ca are nevoie de doua maini pentru a functiona corect. 

Osmo Pocket face o treaba excelenta in furnizarea capacitatilor factorului sau de forma. Este compact, usor de utilizat si ne place calitatea inregistrarilor video pe care le-a produs (chiar daca audio-ul sau nu atinge aspiratiile sale ca o camera video de incarcare). Dar este o camera mai greu de recomandat decat alte solutii portabile pentru filmarea videoclipului, din cauza pretului si a lipsei de versatilitate. Nu este la fel de rezistent ca o camera de actiune si nu este la fel de ieftin ca un gimbal autonom pentru smartphone-ul existent.

DJI Osmo Pocket este un exemplu excelent de gadget conceput pentru a se potrivi cu un anumit factor. Este cu adevarat minuscul pentru meseria pe care o indeplineste, iar daca aceasta este prioritatea imperativa pentru tine, nu mai exista prea multe lucruri de acolo. Este un produs cu adevarat util pentru cei pasionati de vlogging, de video-uri profi pentru Instagram sau alte activitati. Raportat pret calitate isi face treaba excelent!

*Produsul este disponibil aici
  • Jul 02, 2020
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nu sunt comentarii

Lasa un mesaj

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate*