Phone

0364 431133


Luni-Vineri: 9:00 - 18:00
media

Zborul cu drona poate sa fie extrem de placut si poate sa aduca o multime de beneficii. Totusi, pentru un pasionat incepator, acesta poate sa fie si periculos. Pericolul nu este neaparat pentru persoana care controleaza drona, ci pentru aparatul in sine. 

Daca nu vrei sa iti distrugi drona inca de la primul zbor, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa o protejezi si sa te bucuri de ea cat mai mult timp.


 Foloseste simulatoare. Daca ai o drona scumpa, nu este indicat sa o folosesti inainte de a sta cateva ore intr-un simulator. Dronele DJI dispun de simulatoare extrem de interesante care te invata cum sa te joci cu comenzile si cu directia produsului. Nu neglia acest aspect, deoarece poate sa fie extrem de important.

 Citeste cu mare atentie manualul dronei. In acest fel vei sti fiecare mic detaliu si vei putea sa prevezi eventuale probleme, inainte sa apara.

 Nu zbura foarte sus. Majoritatea incepatorilor tind sa ridice drona foarte sus inca de la primul zbor. Placerea este mare intr-adevar, iar nevoia de adrenalina este la fel de mare. Totusi, daca esti la inceput, este bine sa zbori pana la maxim 40 de metrii inaltime, pentru a te invata cum sa o conduci. 

Ai grija la mediul inconjurator. Cablurile si crengile pot fi reale probleme, in conditiile in care foarte putini din senzorii unei drone le poate detecta. Un sfat extrem de util ar fi sa ai un prieten langa tine la primele zboruri, care sa stea cu ochii pe drona si sa te avertizeze in momentul in care apar obstacole. Este adevarat ca mai toate dispozitivele de zbor sunt dotate cu senzori, insa putini sunt senzorii care pot sa detecteze cablurile, firele sau crengile.

Nu te baza pe senzori. Senzorii sunt buni, insa doar in anumite situatii extreme. De cele mai multe ori, acestia nu pot sa detecteze diverse obstacole de dimensiuni reduse, asadar este bine sa nu te bazezi pe ei si sa te asiguri ca siguranta produsului sta doar in mainile tale.

Ai grija sa nu zbori pentru prima data unde sunt multi oameni. Acest lucru poate fi tragic in cazul in care pierzi controlul dronei sau pur si simplu ti se poate distrage atentia foarte usor. Gaseste un spatiu deschis unde poti sa zbori cu drona in siguranta.

Asigura-te ca stii sa folosesti butonul de "Return to Home" in cazul in care ai zburat cu drona mult prea departe si nu stii cum sa revii cu ea la locul de plecare. Trebuie sa stii ca drona va inregistra un Home Point sa revin acasa doar cand are semnal GPS puternic si compasul functioneaza normal. 


  • Jun 12, 2020
  • Comentarii: 1
Comentarii: 1
CRISTEA NICOLAE 19-03-2021 11:11
Mulțumesc pentru informațiile utile. Chiar sunt începător în domeniu. Am și o întrebare: Sunt utile căpăcelele de protecție pentru motorașele dronei? Dețin DJI Mavic Mini 2. Vă mulțumesc. Cu stimă Cristea.
Lasa un mesaj

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate*